Články - Zobrazení článku

Kabáti na Votvíráku ?

Kabáti na Votvíráku? Druhý ročník milovického festivalu Votvírák přivítá mnoho známých kapel. Pořadatelé odhadují, že na festival, na který bude tento rok vstup zdarma, přijde okolo padesáti tisíc lidí. Zařadil by se tak mezi největší akce podobného typu v zemi. Scénu letních festivalů otevře ve dnech 12. až 14. června na bývalém vojenském letišti v Milovicích. Návštěvníci budou mít na zábavu o jeden den více než loni.

Kdo na akci vystoupí? Na festivalu budou tři hudební pódia. Postupně se zde vystřídá kolem osmdesáti kapel. Podle ředitele pořadatelské společnosti Promoprodukce Artura Kaisera by na Votvíráku měla s největší pravděpodobností zahrát i kapela Kabát. "Zatím s touto kapelou jednáme, vypadá to na 99 procent, že to vyjde," uvedl. Jako další možné vystupující označil Kaiser skupiny Wohnout, Gaia Mesiah, No name a zpěvačky Báru Zemanovou, či Evu Fárnou. „S Anetou Langerovou chceme jednat," doplnil.
Nejen hudby si ale budou moci návštěvníci užít. Oproti minulému roku, kdy navštívilo festival pět tisíc lidí, vybudují pořadatele amfiteátr pro dva tisíce filmových fanoušků. „Chceme kromě hudby nabídnout i vyžití v podobě oblíbených českých filmů jako jsou Pelíšky, Samotáři a podobně," řekl ředitel. Kromě známých kapel dostanou prostor i menší regionální skupiny a česká hip hopová scéna. „Festival chceme pojmout jako multižánrovou akci, kde bude například i taneční muzika," přiblížil Kaiser.
Organizačně akci zajistí pořadatelé, město Milovice festival podpořilo a propůjčilo ji k propagačním účelům oficiální logo. „Vzali jsme akci na vědomí a převzali spoluzáštitu, předpokládáme, že s námi pořadatelé budou konzultovat podrobnosti ohledně zajištění průběhu festivalu," řekl starosta Milovice Milan Kraus.
Pořadatelé mají v plánu domluvit některé úpravy v jízdních řádech vlaků, autobusů a spolupracovat s pořádkovými složkami na plynulosti dopravy i samotného festivalu. „Budeme jednat s Českými dráhami, abychom posílili vlakové spojení z Prahy“, uvedl Kaiser s tím, že zajistit by chtěl i posílené autobusy z pražského Černého mostu. Na místě festivalu bude několik sanitek a zhruba sto pořadatelů včetně ochranky, kteří budou dbát na bezpečnost.
Zdarma bude kromě festivalu také kemp umístěný hned vedle Votvíráku. Platit budou návštěvníci jen za jídlo, pití, parkování a atrakce v adrenalin kempu, který má návštěvníkům nabídnout například bungee jumping. „Pro osobní auto bude parkovné okolo 150 korun na tři dny,“ uvedl ředitel. Dopravu na festival auty chtějí pořadatelé koordinovat tak, aby řidiči neprojížděli jen přes Milovice, ale i po okolních komunikacích vedoucích na letiště.

2008 27.Únor 11:38

0 komentářů