Nejste přihlášen/a
Přihlásit
Zaregistrovat se
Neoficiální a nezávislé stránky města Milovice
Novinky
Inzerce
Diskuzní fórum
Ankety
Kalendář akcí
Spolujízda
Fotogalerie
Články
Sponzorský odkaz
Můj účet
O tomto webu
Pribeh veci....
Seznam témat
O čem se diskutuje?
video k zamysleni
Přidat komentář
1
2011 24.Květen 23:16
St@nda
:
(Re: Jozef z 23.Květen 23:27): Pockej vzdyt jsem proti uzeni nenapsal ani sluvko
Zastavam nazor, ze vyroba uzenin by mela byt dle klasickych receptur a ne podle "chemicke vyroby" coz je trend poslednich 20-ti let
Takze uzeni ano, rychlosul nepatri do vyrobku pro deti a kdyz ji chce vyrobce vynechat musi pocitat s adekvatne delsi dobou na prolezeni masa...s lakovanim kyty do cev jsem se v praxi nesetkal stejne jako s teplym pratovanim...to jsou metody starych reznickych mistru, ktere se uz vice nez 50 let nepouzivaji
...skoda...
Rozemlete kuze a agar jsou nahodou docela prirodni produkty...kuze do nekterych vyrobku vyslovene patri a agar se do uzenin temer nepouziva...mozna si ho pletes s plnivy na bazi fosfatu - to je cista chemie, ktera je pri vyrobe uzenin a syru velice oblibena...
...treba sunka nacpana polyfosfaty je poznat na prvni pohled:
1. na omak ma gumovou konzistenci
2. rez je krasne hladky
3. svalova vlakna jsou obalena hmotou, ktera pripomina tuhou zelatinu - to je prave fostat, ktery dokaze uzasne absorbovat vodu.
Osobne, kdyz chci poznat kvalitu reznika delam kontrolni nakup na tri druhy uzenin:
1. sunka, pokud neni v nabidce kupuji sunkovy salam nebo uzenou kytu
2. polosuchy salam typu Vysocina - dnes uz neni zasusena z vyroby, kvalitni vyrobek lze dosusit doma
3. spekacek
Z me zkusenosti prosel ve vsech trech bodech snad jenom p. Klatil z Pacova
Jinak je to bida...ale jak uz jsem psal..za posledni dva - tri roky pribyva vyrobcu, kteri maji alespon jeden skutecny masny vyrobek
Zrušit zobrazení vlákna
reagovat
2011 24.Květen 09:40
Jozef:
(Re: mcquak z 24.Květen 08:48): To je ale pravda,i když zatím jenom jednomu.
Zrušit zobrazení vlákna
reagovat
2011 24.Květen 08:48
mcquak
:
(Re: Jozef z 23.Květen 23:27):
Moje slanina chutná i dietologům
-> super veta
Zrušit zobrazení vlákna
reagovat
2011 23.Květen 23:27
Jozef:
(Re: St@nda z 22.Květen 23:26): Já samozřejmě vím,že uzené maso je karcinogenní ale to moje není naloženo v rychlosoli (sanitr=praganda).Nakládáme do kuchyňské.Moje slanina chutná i dietologům.Tím chci říci,že když se chce tak to jde.Je dobře, jak říkáš,že malí výrobci si začínají uvědomovat,že pro slušný jídlo si je někteří rádi najdou,jenom je třeba neprodávat rozemleté kůže s moukou a místo prátem spojené rosolem(agar).Uzeninu necpat do Kotusinu(umělá střeva vyrobená z hovězích kůží).Je to tak,že když pověsíš špekáček na větrané místo tak vyschne na lahůdku a neschnije jako to zvěrstvo co je dnes na pultech všech márketů.
Zrušit zobrazení vlákna
reagovat
2011 22.Květen 23:26
St@nda
:
(Re: Jozef z 19.Květen 23:09): Vis ...nejvetsi pru*er je , ze za stavajici stav nemuze ani tak EU...chemicka vyroba potravin se zacala rozjizdet uz davno pred tim
Skutecnou sunku jsem na pulte nevidel uz cca 20 let
Je docela "sranda" ze fostaty se pro svou skodlivost uz nedavaji do prasku na prani, ale jsou celkem obvyklou soucasti syru a uzenin
Budme ale optimiste
Posledni dobou se neda prehlednout, ze maly vyrobci si zacinaji uvedomovat, ze velkym vyrobcum nejsou schopni konkurovat cenou a zkouseji konkurovat kvalitou
Zrušit zobrazení vlákna
reagovat
2011 19.Květen 23:09
Jozef:
(Re: St@nda z 19.Květen 22:46): Dnes mi kamarád přivezl pár kilo domácí uzeniny a uzeného masa.Člověče já bych ten hnůj co co tady lidi nutí žrát otloukl celý slavný EU vo držku.Tady už nejde koupit kvalitní jídlo ani když si chceš připlatit.Já jsem jeden z těch co zvonili kličema na Václaváku ale dnes bych docela brečel.Ale ještě neříkám:zlatý komunisti.
Zrušit zobrazení vlákna
reagovat
2011 19.Květen 22:46
St@nda
:
Najednou EU nevadí složení toho, co jíme…
Zrušit zobrazení vlákna
reagovat
1