Pribeh veci....

O čem se diskutuje?

video k zamysleni


Pravidla pro odeslání příspěvku

  • Příspěvky, které budou v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jinak nevhodné pro uveřejnění, budou smazány.
  • Podpis je povinný údaj, který musí obsahovat min. 3 a max. 30 znaků
  • Maximální povolená délka příspěvku je 600 znaků
  • Příspěvky obsahující jakoukoliv inzerci budou smazány
  :-) :-D :-( 8-O :-/ :-x :oops: :roll: :!: :?: ;-) :thumb: :fie: :ok: :wacko: :cry: 8-) 
  [b]tučný text[/b] [i]text kurzívou[/i] [br] [url=http://webová_adresa]text odkazu[/url] [img]http://adresa_obrázku[/img] [q]text citace[/q] 
Opište prosím text z obrázku :
   

Reagujete na příspěvek:

2011 24.Květen 23:16  (R)St@nda: (Re: Jozef z 23.Květen 23:27): Pockej vzdyt jsem proti uzeni nenapsal ani sluvko ;-\)
Zastavam nazor, ze vyroba uzenin by mela byt dle klasickych receptur a ne podle "chemicke vyroby" coz je trend poslednich 20-ti let :-\/
Takze uzeni ano, rychlosul nepatri do vyrobku pro deti a kdyz ji chce vyrobce vynechat musi pocitat s adekvatne delsi dobou na prolezeni masa...s lakovanim kyty do cev jsem se v praxi nesetkal stejne jako s teplym pratovanim...to jsou metody starych reznickych mistru, ktere se uz vice nez 50 let nepouzivaji :fie: ...skoda...
Rozemlete kuze a agar jsou nahodou docela prirodni produkty...kuze do nekterych vyrobku vyslovene patri a agar se do uzenin temer nepouziva...mozna si ho pletes s plnivy na bazi fosfatu - to je cista chemie, ktera je pri vyrobe uzenin a syru velice oblibena...
...treba sunka nacpana polyfosfaty je poznat na prvni pohled:
1. na omak ma gumovou konzistenci
2. rez je krasne hladky
3. svalova vlakna jsou obalena hmotou, ktera pripomina tuhou zelatinu - to je prave fostat, ktery dokaze uzasne absorbovat vodu.
Osobne, kdyz chci poznat kvalitu reznika delam kontrolni nakup na tri druhy uzenin:
1. sunka, pokud neni v nabidce kupuji sunkovy salam nebo uzenou kytu
2. polosuchy salam typu Vysocina - dnes uz neni zasusena z vyroby, kvalitni vyrobek lze dosusit doma
3. spekacek
Z me zkusenosti prosel ve vsech trech bodech snad jenom p. Klatil z Pacova :thumb:
Jinak je to bida...ale jak uz jsem psal..za posledni dva - tri roky pribyva vyrobcu, kteri maji alespon jeden skutecny masny vyrobek :ok: