Restaurace


 
2009 12.Říjen 19:59 (R)St@nda: (předchozí) (Re: bezny konzument z 12.Říjen 19:57): To uz mam za sebou :roll: Nenasel jsem jedineho vyrobce pouzivajici tradicni receptury :cry: Ale nevzdavam se :thumb:
2009 12.Říjen 19:57 bezny konzument: (předchozí) (Re: St@nda z 12.Říjen 19:51): Nebudes litovat. Ale jak jsem psal - venkovsky domaci reznik vystaci se siti 5-10 prodejen, kam dodava a k tomu par hospod a restauraci. Retezce jej nezajimaji, takze zustava na sve cene i kvalite. Vyraz na venkov a vyzkousej to!
2009 12.Říjen 19:51 (R)St@nda: (předchozí) (Re: bezny konzument z 12.Říjen 14:46): Jsem bohuzel zvykly na skutecnou domaci kvalitu. Znam osobne nekolik malych vyrobcu a vsichni do jednoho se priznavaji, ze maji na vyber bud vyrabet a prodavat nebo pouzivat tradicni receptury :-\(
V kazdem pripade reznictvi na Smichove rad navstivim pro nakup nejakych vzorku ;-\)
2009 12.Říjen 19:47 (R)St@nda: (předchozí) (Re: mcquak z 11.Říjen 23:38): Bohuzel mam jinou zkusenost :-\( Kvalitni uzeniny se daji najit jenom sporadicky u nekterych "luxusnejsich" vyrobku...
Jestli mas tip na opravdu prirodni sunku, spekacky a vysocinu bude moc rad :ok:
2009 12.Říjen 14:46 bezny konzument: (předchozí) (Re: St@nda z 11.Říjen 22:33): On si pak clovek zajde do trendy posh baru-restaurantu treba na smichove, kde opecena klobasa s oblohou stoji 95 korun. Na prvni pohled ma pocit, ze se provozovatel restaurace zblazniul, ale kdyz prekona neduveru a tu klobasu si da, dostane neco velmi chutneho a kvalitniho, co je plne masa a ne nahrazek. Cena je sice strasliva, ale gramaz a k tomu ta bohata zeleninova priloha delaji z takoveho jidla treba plnohodnotnou veceri. Asi taky berou z Davle.
2009 12.Říjen 14:43 bezny konzument: (předchozí) (Re: St@nda z 11.Říjen 22:33): Shodou okolnosti jsem i drive mel moznost ochutnat ony uzeniny z Davle a jine - po Cechach, Morave i Slezsku je spousta rezniku-malovyrobcu, kteri maji maly kramek a dodavaji do dvou tri hospod ci restauraci. kupodivu jejich ceny nejsou treba dvojnasobne ale jen treba o tretinu vyssi. Tlacenka chutna jako tlacenka z obrazku Josefa Lady, clovek se po ni nenafoukne, snadno ji stravi. Lancmit je tuhy, chutny a je z nej citit maso, neni to to odporne blato z velkovyroby. Parek je masovy, ne sojovy atd. Kdo jezdi sluzebne autem po republice, urcite uz ma sve "venkovske" rezniky vycihnute.
2009 11.Říjen 23:38 (R)mcquak: (předchozí) (Re: St@nda z 11.Říjen 22:33): Kvalitni uzeniny k dostani jsou. Jen je potreba zapomenout na cenu a koukat na slozeni...
2009 11.Říjen 22:33 (R)St@nda: (předchozí) (Re: bezny konzument z 9.Říjen 15:54): Zvlastni clanek...na jednu stranu vypada jak stiznost na neutesene pomeru potravinarske vyroby a na druhou jak "placena reklama".
Priznam se, ze by me nadmiru prekvapilo, ze se v nasem statecku najdnou objevili vyrobci uzenin, kteri by vyrabeli skutecne uzeniny...poslednich minimalne 15 let jsem na ne nemel stesti :roll:
Velice rad bych tuto zkusennost zmenil :ok:
2009 9.Říjen 15:54 bezny konzument: Hezký text o tom, co u nás v restauracích také jíme a kde to můžeme nakoupit.